Rittenregistratie

Rittenregistratie: wat is het en waarom moet u het bijhouden? Rittenregistratie houdt in dat u alle gemaakte ritten in uw auto registreert. Het kan namelijk zo zijn dat werknemer en werkgever overeen zijn gekomen dat er met het zakelijke voertuig geen privé kilometers gereden mogen worden. U mag dan – op kalenderjaarbasis – niet meer dan 500 kilometer privé rijden. Het overzicht van uw ritregistratie dient als bewijs voor de Belastingdienst. Indien u onder deze 500 kilometer blijft, hoeft u namelijk geen bijtelling te betalen. Komt u toch boven deze 500 kilometer-grens uit, dan kan deze bijtelling flink oplopen: u betaalt dan meestal 25% van de catalogusprijs van de auto.

Wat moet er in de rittenregistratie vermeldt worden?

In de rittenregistratie moet ten minste vermeldt worden:
• Het merk van de auto
• Het type auto
• Het kenteken van de auto
• De periode waarin u de auto tot uw beschikking had
• Alle complete ritgegevens*

* Eén rit is de enkele reisafstand tussen twee adressen.

Soms kan het lastig zijn om te bepalen of een rit privé of zakelijk was. Zo worden ritten voor woon-werkverkeer gerekend als zakelijke kilometers. Onder bepaalde omstandigheden zijn ook kilometers die u maakt tijdens een wachtdienst zakelijke kilometers. Daarbij komt nog dat voor bepaalde voortuigen uitzonderingen kunnen gelden. Wilt u de precieze regels hiervoor weten, dan kunt u het beste even een kijkje nemen op de website van de Belastingdienst.

Waarom een rittenregistratiesysteem?

U begrijpt het inmiddels vast wel: een rittenregistratie voor een heel kalenderjaar bijhouden vereist de nodige aandacht, concentratie en oog voor detail. U kunt uw ritregistratie met de hand bijhouden. U schrijft dan alle riteigenschappen van elke afzonderlijke rit op in een daarvoor ter beschikking gesteld formulier van de Belastingdienst. Echter, worden de eisen voor rittenregistratie steeds strenger, met als gevolg dat u bij per ongeluk gemaakte foutjes te maken kunt krijgen met naheffingen en zelfs fikse boetes.

Gelukkig kan het tegenwoordig veel gemakkelijker: u kunt namelijk ook gebruik maken van een rittenregistratiesysteem. Het rittenregistratiesysteem van APS -voorzien van het Keurmerk RitRegistratieSystemen – zal door de Belastingdienst als een volledige en juiste rittenregistratie worden beschouwd.

Rittenregistratie door APS Connect

Met het APS rittenregistratiesysteem wordt uw ritregistratie voortaan een fluitje van een cent. Zowel de zakelijk als privé gereden kilometers van uw bedrijfswagens worden nauwkeurig en inzichtelijk geregistreerd met een simpele privé/zakelijk schakelaar. Of het nu om één bedrijfsauto of juist om een compleet wagenpark gaat: het systeem van APS is volledig af te stemmen op uw behoefte.

Het APS ritregistratiesysteem biedt u echter nog meer voordelen. APS Connect is namelijk tevens een volwaardig GPS voertuigvolgsyteem. Dat wil zeggen dat u altijd én realtime zicht op uw wagenpark heeft. Via een GPS data verbinding kunt u – vanaf het moment dat de auto gestart wordt – op een persoonlijke webpagina inloggen om direct de precieze status van het voertuig, medewerker of materieel te kunnen zien. U bent als werkgever dus voortaan in staat om een betere logistieke planning van uw wagenpark te realiseren. Ons betaalbare en gebruiksvriendelijke systeem is uiteraard voorzien van het Keurmerk RitRegistratieSystemen.

Keurmerk RitRegistratieSystemen

De Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen is volledig onafhankelijk en heeft geen winstoogmerk. Producten die het Keurmerk ontvangen zijn positief beoordeeld en voldoen aan alle eisen van de Belastingdienst. Bovendien geeft het Keurmerk aan dat de privacy en de continuïteit van de leverancier helemaal in orde zijn. Kortom, wanneer u rittenregistratiesysteem koopt van een leverancier die dit Keurmerk mag dragen, dan weet u zeker dat u een betrouwbaar systeem aanschaft.

Meer weten? Neem contact op

Heeft u interesse of verdere vragen over het APS Connect ritregistratiesysteem? Neem dan gerust – en uiteraard vrijblijvend – contact met ons op. Onze medewerkers staan voor u klaar. Graag informeren we u over de beste mogelijkheden voor uw wagenpark. Uiteraard kunt u ook meteen een offerte aanvragen. Ook een offerte aanvragen is geheel vrijblijvend en brengt geen verplichtingen met zich mee.